2011. március 2., szerda

Játszóterek építése

A játszóterek építése az adott város vezetőségének irányítása alatt áll. A legfontosabb szempont, amit egy játszótér építésével kapcsolatban figyelembe kell vennünk az az, hogy az EU szabványnak megfelelően járjunk el. Fontos hogy zöld övezetben legyen, a játékok biztonságosak legyenek, valamint a legkisebb kockázattal fordulhasson elő baleset.
 

Kikötés, hogy a játszótér felülete ütésálló burkolattal legyen lefedve, a játékok folyamatosan karba legyenek tartva, és a kihelyezett játékok használata egyszerű és biztonságos legyen.  2008 végéig adott időt az Európai Unió  arra, hogy az elavult játszótereket megszüntessék, és helyükre az EU szabványnak megfelelőek kerüljenek.

Figyelni kell az eszközök elhelyezésére, a játékok összeszerelésére. Számolni kell az, hogy a gyerek egyedül is képes legyen használni a játékokat.
A legfontosabb mégis az, hogy a közterületi játszótér alkalmas legyen sok gyerek befogadására, és arra, hogy a szülő biztonsággal engedje oda a gyereket, és mindez megfelelő környezetben legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése